Een dier in nood? Bel de dierenambulance!

Stichting Dierenambulance DOC-Zuid heeft een eigen dierenambulance, die bemand wordt door opgeleide medewerkers en rechtstreeks in contact staan met een vaste dierenarts 24 uur. De medewerkers van de dierenambulance zetten zich met grote betrokkenheid in voor alle dieren die hulp nodig hebben. Aangereden dieren, zwerfdieren of dieren die in of om het huis een ongelukje hebben gehad, dieren die vervoerd moeten worden van thuis naar de dierenarts en terug elk dier kan rekenen op de hulp van de dierenambulance. Elk dier dat hulpbehoevend is, kan rekenen op St. dierenambulance DOC-Zuid. EHBO, opvang, revalidatie, dierenarts, grootbrengen en uitzetten behoren tot de mogelijkheden. Als er geen enkele kans bestaat op herstel zal de dierenarts het dier euthanaseren.

De dierenambulance verzorgt tegen een geringe vergoeding ook taxiritten van huis naar bijvoorbeeld de dierenarts, het dierenpension, de trimster of – in het meest trieste geval – naar het crematorium. Hiervoor kun je telefonisch een afspraak maken.

We doen er alles aan om de dierenambulance zeven dagen per week, te bemannen en indien nodig te laten rijden.

Ben je getuige van een dier in nood door mishandeling of verwaarlozing. 
Dan is er één centraal nummer om te bellen: 144.

Heeft u een dier gevonden en/of gewond dier die leeft in het wild bel dierenambulance Zuid - Oost Brabant gevestigd in Eindhoven bel: 088-8113510.
Wij Dierenambulance DOC-Zuid zijn onafhankelijk maarhebben wel regelmatig overleg met de dierenbescherming omdat zij verantwoordelijk zijn voor het vervoer en opvang van dieren in het wild.

Onze regio

Borkel & Schaft
Valkenswaard
Dommelen